A Forum for all Vampires!
 
ИндексPortalCalendarВъпроси/ОтговориТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Призоваване на духове

Go down 
АвторСъобщение
Роуз Хатауей
Runaway
avatar

Female Taurus Pig
Брой мнения : 126
Birthday : 16.05.1911
Join date : 01.04.2010
Age : 106

ПисанеЗаглавие: Призоваване на духове   Нед Апр 04, 2010 2:16 am

“Призоваване на духове” – нарочно използвам това име за заглавие на статията, защото е по-често срещаното. В магията обаче има специфични термини за призоваването и от тук нататък ще използвам тях, а именно: Инвокация и Евокация.

Инвокацията е основната техника в магията и се използва в абсолютно всички древни и съвременни магически традиции под най-различни форми, за това едно от първите неща, които учи всеки човек тръгнал по този път е именно инво/евокирането.
В тази статия ще прочетеш за:
Каква е разликата между инвокация и евокация ?
Как да инвокирам/евокирам и защо?
Готови ритуали
Как да се предпазиш от нежелани резултати
Разликата между инвокация и евокация ?

Разликата е в това, че при инвокацията, магът призовава духа/енергията/съществото или както искаш го наричай, вътре в себе си, а при евокацията използва външни предмети за помещение на призованата същност. Инвокацията може да се нарече още обсебване при което се обсебваш сам (макар че, ако го правиш в група, може да ти помага някой като евокира в/у теб едновременно с твоята инвокация), докато при евокирането използваш различни предмети в които да призовеш “съществото” например: различни амулети, местности, вода, хора, животни, растения и т.н.

Ако правиш инвокация с други хора и решиш да призовеш примерно Один, най-разпространеният начин за това е докато ти призоваваш Один вътре в себе си, останалите присъстващи да евокират Один върху теб. При тази ситуация, твоята инвокация се усилва многократно и успяваш да се “изместиш” по-лесно от колкото ако го правиш сам.

Точно за това написах в началото на статията, че инвокацията и евокацията се среща в абсолютно всички традиции при това не само магически и веднага ще дам пример за това: Шаманите – инвокират духове за лечение/пътуване в други светове и т.н., предполагам си виждал и чувал за вуду – там обсебването е основната техника, от по-разпространените традиции като уика, златната зора – те също използват масово евокации (призовават различни пазители по време на МПРП, МПРХ (прогонващи ритуали), уика работят с бога и богинята и т.н.). Ако се замислиш, дори в църквата се практикува евокация – не знаеше, че така се нарича ? Вече знаеш – Пример за евокация е когато свещениците “освещават” водата – те всъщност призовават вътре в нея (евокират) определени божества/енергии чрез четене на молитви и определени движения на тялото, както и използват предварително заредени предмети като разпятие, билки, свещи и т.н.

С две думи призоваването се намира навсякъде около теб, въпроса е дали си му обърнал внимание. Ако не си – предполагам вече ще му обърнеш след като прочете това…
Как да инвокирам/евокирам ?

Основното, което би трябвало да успееш да направиш по време на инвокация е да спреш вътрешният си диалог. Колкото повече разговаряш със себе си, толко по-трудно се отваряш.

Пример за инвокация на боен аспект – решаваш, че искаш да инвокираш определена енергия с бойна насоченост (поради еди какви си причини). За да успееш да се обсебиш може да са ти необходими съвсем малко приготовления. Например – докарваш се до бясна ярост и по-време на това крещиш заклинание, което те свързва с определено бойно божество. Или просто на момента това, което ти идва от вътре като думи и действия го насочваш към определеното божество с идеята, че го викаш в себе си с еди каква си цел. Когато се появи може и да не разбереш ти самият (а чак след това, защото по време на инвокация забравяш за себе си почти 95%), но ако има някой друг с теб ще разбере със сигурност…. в катарзиса на тази инвокация освобождаваш гнева си към обекта на ритуала и прогонваш. В най-общи линии така може да протече една инвокация. Има достатъчно материали по темата на английски и български (в инхаос също) за повече инфо.

Евокацията от своя страна е способност да викаш определен тип енергия извън себе си. Пример за бойна магия… ОК няма да е бойна за да не се повтаря примера от по-горе – за лечение: избираш определен тип енергия/същество с което искаш да работиш и примерно искаш да излекуваш определен човек/растение/животно – можеш да призовеш това същество да помогне на въпросният обект или да го “вкараш” в определен предмет (амулет/талисман/пръстен и т.н.) като предмета придобива качествата на енергията, която евокираш.

Според мен лично, за да можеш да евокираш адекватно, първо трябва да можеш да инвокираш. За да евокирам нещо някъде – предварително трябва да го извикам вътре в себе си (ако съм работил с определен тип енергия дълго време, може да ми отнеме няколко секудни само) или поне да се настроя към него… но при теб може да е различно

В крайна сметка, колкото повече работиш с една и съща енергия, толкова по-лесно я викаш всеки следващ път.
Готови ритуали

Инвокация на Бафомет
Инвокация на Азатот
… и много други тук

Всеки от тези ритуали може да се ползва както за инвокация така и за евокиране. Ще дам пример с инвокацията на Бафомет (Б.)- повтаряш инвокацията на хаоса докато усетиш, че се получава. Това може да стане след 1-2 повторения, може да стане и след 50-100… зависи от теб. Докато повтаряш инвокацията на хаоса “ол сонуф варосагай гоху…” визуализираш себе си като Б. (собствената ти представа за Б). Сетивата ти би трябвало да са насочени изцяло към това мисли/емоции/визия/слух/ вкус и т.н. нищо не би трябвало да те разсейва различно от инвокацията – всяка различна мисъл (гладен съм) те върща назад.

Евокация на Б. – ако го правиш с няколко човека, един от тях (оператора) приема проявлението останалите евокират в/у него. Евокиращите през цялото време “виждат” оператора като Бафомет. Наричат го с имената на Б (каханета, бафомет, дявол, сатана, луцифер, пан, великият дух, рогатия и т.н.). Евокиращите по този начин викат от своя страна Б. вътре в оператора.

Това може да се приложи с всички същности, просто дадох пример с Бафомет. По същия начин можеш да призоваваш архангел Михаел (отново за еди каква си цел) и т.н.
Как да се предпазиш от нежелани резултати
Винаги, ама абсолютно винаги имай ясно намерение - какво викаш и защо !!! Заявявай намерението си в началото на глас, чрез сигил или както искаш.
Преди инво/евокация прогонвай с прогонващ ритуал или техника, която работи за теб.
След приключване – прогонвай отново задължително.
Ако оператора е прекалено обсебен използвай името му за да го върнеш (повтаряй истинското му име на ухото и го успокоявай без да викаш или да се панираш, все едно се опитваш нежно да събудиш спящ човек) и в зависимост от това, какво викаш можеш да прибегнеш към старият и изпитан метод – полей го с кофа студена вода !!! (бутилка ще свърши работа също), това го запази за екстермни случаи.
Прави сериозните инвокации с други хора поради две причини. 1. Когато си с други хора на които вярваш, по-лесно се отпускаш и навлизаш по-дълбоко, защото знаеш, че има кой да те пази и се отпускаш повече и 2ро, когато си сам винаги имаш едно на ум, което не ти позволява да изпаднеш в пълно обсебване (поне в повечето случаи) нещо като авторефлекс за самозащита.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
 
Призоваване на духове
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» Духове витаят в Мисури
» Сънища
» Съботник
» Кървавата Мери
» Мрава и Мора

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Blood Addiction :: Тъмните изкуства :: Магьосничество-
Идете на: